Várható olvasási idő: 3 perc

Történt, hogy egy általunk felépített webáruház tulajdonosa ránk bízta karácsony előtti utolsó kampányának megtervezését, lebonyolítását. Nem csalódott. A kampány teljes ROI (return on investment) értéke, vagyis a kampány megtérülése (már levont saját költségei után) brutális lett.

A kampány ROI értéke: 1465%

6 000 Ft-os kampányköltségből 353 000 Ft-os forgalmat generáltunk a webáruházában, mely forgalomból a saját költségei levonása után számoltuk a ROI-t, szóval valódi, pontos ROI értékről beszélhetünk. A 1465%-os return on investment érték jelen esetben azt jelenti, hogy a kampány 14-szeres megtérülést eredményezett.

Mi kellett ehhez?

 1. Facebook kampánybeállítás és kampánymenedzselés,
  ahol valóban a célközönségünket vettük célkeresztbe és folyamatosan figyeltük a kampány működését.
 2. A Facebook kampányokhoz minőségi grafika létrehozására,
  nem csak 1 grafika futtatása minden platformon, ahogy a hirdetők 90%-a teszi.
  És bár ha a kattintásonkénti költséget nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy ennél jóval sikeresebb Facebook kampányokat is futtattunk már – de következő pontban dőlt el sok minden.
 3. A webáruház felkészítése mind megjelenésben, mind tartalmilag.
  Ez kiterjedt bannerek megtervezésére és elhelyezésére, termékekhez product badge-k, azaz termék címkék elhelyezése, valamint dinamikus tartalmú, vásárlói bizalmat növelő marketing üzenetek kiszórására a legideálisabb helyeken.
Forgalomra optimalizált Facebook kampány eredménye

A webáruházban történt módosításokat professzionális módon tesztelve és időzítve végeztük el, így a látogatók a reklám indulásakor nem egy döcögő webáruházzal találkoztak, hanem egy minden szinten egységes, biztonságosan működő rendszerrel, tele kedvező ajánlatokkal.

A vásárlók jelentős időt töltöttek oldalán, rengeteg oldalmegtekintést generáltak és a ROI eredményéből látszik, hogy a konverziók sem maradtak el.

Örülünk, hogy részesei lehettünk ügyfelünk sikerének és a továbbiakban is számíthat szakértelmünkre marketing, grafikai és fejlesztési területen egyaránt!

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne Facebook, Instagram, vagy akár Google kampányok tervezésével, lebonyolításával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal!